Skip to main content

Koroneiki alyvuogių aliejus – tikras graikiškas skonis.

Kas domisi kokybišku alyvuogių aliejumi, žino jog Koroneiki rūšies alyvuogės yra iš tiesų neprilygstama alyvuogių rūšis. Laikoma, kad šių alyvuogių pagrindu pasaulyje nustatomas aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus standartas.

Koroneiki yra ir populiariausia Graikijoje alyvuogių rūšis, skirta aliejui. Šių alyvuogių aliejus pasižymi tokiomis savybėmis:

• Alyvuogėse gausu polifenolių – galingų antioksidantų, kurie ne tik suteikia aliejui ryškų, kiek kartoką skonį, bet ir prisideda prie daugelio sveikatai naudingų savybių, pavyzdžiui, mažina uždegiminius organizmo procesus ir palaiko širdies sveikatą.

• Gera aliejaus išeiga. Nors Koroneiki alyvuogės yra nedidelio dydžio, tačiau itin tinkamos aliejaus gamybos požiūriu – iš jų gaunama daug gryno aliejaus. Taip kiekviena mažutė alyvuogė atiduoda Viduržemio jūros regiono saulėje sukauptą skonį ir aromatą.

• Sena ir patikima rūšis – daugiau nei tris tūkstančius metų auginamos saulės nutviekstose alyvmedžių giraitėse, Koroneiki alyvuogės prisitaikė prie Graikijos klimato, todėl yra natūraliai atsparios kenkėjams bei ligoms ir iš šių alyvuogių gaunamas grynesnis aliejus.

• Koroneiki alyvuogių aliejus pasižymi stipriu vaisiniu skoniu su išskirtiniu kartoku prieskoniu – jis puikiai tinka tiems, kurie vertina sodraus skonio alyvuogių aliejų. Tačiau aliejus yra universalus – juo galima gardinti ir kasdienį maistą, ir gurmaniškus patiekalus, naudoti kepimui ir troškiniams.