Dažniausiai keliaujant esame tiesiog turistai, šiek tiek susipažįstame su šalimi, tačiau į kulinariją labai nesigiliname. Tačiau jei lankomės privačiai ir galime skirti tam laiko, toli važiuojame į rekomenduotas tavernas, renkamės vietinius patiekalus, džiaugiamės ypatingu svetingumu ir nuolatos mokomės bei įgyjame žinių.
Atsidavę į tavernų šeimininkų rankas, ragaujame geriausius jų patiekalus: šviežias salotas ir užtepėles, keptas daržoves, sočias sriubas, įvairius puode virtus pupelių ar kitus ankštinius patiekalus bei pagrindinius mėsos ar žuvies patiekalus, taip pat jūros gėrybes.
Per keliones supratome, kodėl graikų virtuvė yra taip vertinama ir labai mylima. Joje naudojama daug daržovių, citrinos sulčių, tačiau nepralenkiamai pirmauja alyvuogių aliejus – jis yra visa ko pagrindas Viduržemio jūros virtuvėje.
Galerijoje – akimirkos iš mūsų kelionių po Atėnus ir jo apylinkes bei iš Peloponeso pusiasalio – Kalamatos, Mani ir kt.