Graikiškos alyvuogės
Rodomi visi rezultatai: 5Rūšiuojama pagal naujausią
Graikiškos alyvuogės – senovės skonis šiuolaikinei lėkštei
Graikiškos alyvuogės – tai ne tiesiog užkandis, tai gyva kultūra, perduodama iš kartos į kartą, nuo alyvmedžio kamieno iki stiklainio tavo virtuvėje. Kiekviena alyvuogė – lėtas laikas, saulėje nokęs vaisius ir šimtmečių meistrystė, kaip išlaikyti skonį be jokios skubos.
Kalamata, Throuba, konservuotos jūros druskoje ar vyno acte – graikų alyvuogės turi savo charakterį. Jos gali būti tamsiai purpurinės, sultingos, kartais šiek tiek dūminės ar net saldžiai fermentuotos – visos jos autentiškos, neperdirbtos ir kupinos skonio niuansų.
Mūsų siūlomos alyvuogės atkeliavusios tiesiai iš mažų Peloponeso ar Egėjo salų ūkių. Be cheminių priedų, be dirbtinio apdorojimo – tik druska, actas, alyvuogių aliejus ir kantriai išlaikytas brandumas.
Tai ne alyvuogės, kurios tiesiog dedamos ant picos – tai alyvuogės, kurios kuria vakarienės atmosferą. Tinka salotoms, sūriams, duonai, bet pirmiausia – lėtam valgymui, mėgavimuisi ir pokalbiams.
- Akcija!