Atėnų parodų rūmuose 2024 m. kovo 9–11 d. vyko įspūdinga gastronominė šventė – graikiško maisto paroda.
Virš tūkstančio maisto parodos dalyvių savo produkciją pristatė 4 milžiniškose ekspozicijų salėse. Skelbiama, jog parodoje apsilankė daugiau kaip 35 tūkst. lankytojų!
Paroda buvo skirta pristatyti ir didžiuotis ypatingu Graikijos maisto paveldu. Vietos šefai dalyvavo gastronominiuose pristatymuose, demonstruodami autentiškus graikiškus patiekalus, o maisto prekybininkai siūlė savo produkciją. Bendraujant su alyvuogių aliejaus tiekėjais buvo proga gilintis į diskusijas apie sudėtingus alyvuogių auginimo niuansus, spaudimo meną ir neprilygstamą kokybę, kuri lemia graikiško alyvuogių aliejaus pasaulinę reikšmę. Kiekvienas lašas – nuo ankstyvojo derliaus karstelėjusio alyvuogių aliejaus iki vėlyvojo derliaus veislių švelnių vaisinių natų – pasakoja apie alyvuogių augintojų kraštą ir tradicijas. Greta alyvuogių aliejaus pavyzdžių buvo ir turtinga alyvuogių įvairovė – auginamų nuo Kalamatos iki Chalkidikės. Šios mažos stebuklingos uogos yra tikros Graikijos kulinarinio meistriškumo ambasadorės.
Be maisto produktų pristatymų vyko pranešimai ir diskusijos apie maisto pramonės svarbą, inovacijas ir ilgalaikį tvarumą.
,,Visi gurmanai“ pasinaudojo gautu kvietimu ir apsilankė šioje įspūdingoje parodoje. Maloniai nuteikė susitikimas su mūsų partneriais. Taip pat rinkomės kitus gamintojų pasiūlymus, kurie galės atsirasti ir ant Jūsų stalo!
Pateikiame kai kurias nuotraukas iš parodos.