Alyvuogių aliejus Pamako (500 ml)

34.99 

Pamako – polifenolių Karalius! Šio aliejaus polifenolių kiekis – net 2000 mg/kg – įspūdingas!

Tai riboto kiekio, vienas labiausiai apdovanotų ekologiškų ankstyvojo derliaus alyvuogių aliejų, spaustas spalio mėnesį iš dar neprinokusių alyvuogių. Dėl to aliejus yra labai ryškaus, net kartaus skonio – tai ženklas, jog jame gausu polifenolių – natūralių antioksidantų, svarbių sveikatai! Būtent dėl aukšto polifenolių kiekio šis aliejus spaudžiamas taip anksti. Išeiga yra nedidelė, bet jis ypač vertingas ir yra brangesnis. Pamako spaudžiamas Kretos saloje iš vietinės Tsounaki veislės alyvuogių.

Skonio savybės. Dėl ankstyvo derliaus ir neprinokusių alyvuogių aliejus išsiskiria intensyviu, kartoku skoniu, gražia žalia spalva ir gaiviu, žoliniu aromatu. Kartumas ir aštrumas – natūralios kokybiško alyvuogių aliejaus savybės, rodančios jo šviežumą bei naudą organizmui. Jei skonis atrodo per intensyvus, rekomenduojama naudoti mažesnį kiekį arba derinti su kitais patiekalais. Laikui bėgant, skonio receptoriai pripranta, o nauda sveikatai – neabejotina.

Aliejaus tiekėjai teigia, kad ,,alyvuogių aliejuje esantys polifenoliai padeda apsaugoti kraujo lipidus nuo oksidacinio streso. Naudingosios ypač tyro alyvuogių aliejaus savybės užtikrinamos suvartojant bent 20 g per dieną”. Taip nurodoma ir Europos Sąjungos Komisijos reglamente Nr. 432/2012.

Aprašymas

Maistinė vertė 100 ml
Energetinė vertė3389 kJ / 824 kcal
Riebalai91,6 g
Iš kurių:
Sočiųjų riebalų rūgščių15,8 g
Mononesočiųjų riebalų rūgščių65,9 g
Polinesočiųjų riebalų rūgščių9,8 g

Rūgštingumas: 0.15 %

Polifenolių kiekis: 2000 mg/Kg

Tinka kepimui

Šis alyvuogių aliejus gali būti naudojamas kiekvienam patiekalui pagardinti, tinkamas troškinimui ir kepimui.

Aliejus supilstytas į 500 ml stiklinius butelius.

Aliejų laikyti vėsioje ir sausoje vietoje, saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.

Papildoma informacija

Kategorija

Alyvuogių rūšis

Produkto kategorija

Natūralus produktas

Kilmės šalis