Alyvuogių aliejus Psaltiras (500 ml)

13.99 

Deja, bet šį sezoną neturėsime visų pamėgto Psaltiras alyvuogių aliejaus. Vietoj jo — išbandykite Nomia estates alyvuogių aliejų, kuris pasižymi panašiu stipriu skoniu ir tokio pat — aukšta kokybe.

Psaltiras alyvuogių aliejus ką tik atkeliavęs tiesiai iš šeimos valdomo ekologiško alyvmedžių ūkio, esančio Graikijos Kalamata regione. Šis regionas pasaulyje garsėja kokybišku alyvuogių aliejumi dėl auginamų alyvuogių veislės, dirvožemio ir klimato sąlygų. Psaltiras alyvmedžių ūkis driekiasi kalnuose, dėl ko alyvuogių aliejus įgyja ypatingų savybių – tai išskirtinė kokybė, skonis ir kvapas: aliejui būdingi stiprūs žoliniai ir lengvai vaisiniai aromatai bei išskirtinė skonio pusiausvyra.

Pirmo spaudimo tyras Psaltiras alyvuogių aliejus yra:

  • kartoko skonio, pikantiškas. Kartumas, aitrumas yra vienas svarbiausių gero aliejaus požymių. Tai reiškia, kad jame yra ypač daug sveikatai naudingų polifenolių, kurie turi antioksidacinių savybių;
  • žalsvos spalvos, malonaus šviežiai nupjautos žolės kvapo – tai rodo jo natūralumą ir šviežumą.

Alyvuogės nuimamos rankiniu būdu, tą pačią dieną mechaniškai spaudžiamos šalto spaudimo būdu. Gautas aliejus iš karto išpilstomas į talpas, todėl jis yra šviežias, tyras, nemaišytas ir neoksidavęsis, jį perpilstant. Aliejus atvežtas tiesiai iš Psaltiras ūkio, Graikijos.

Šis alyvuogių aliejus gali būti naudojamas kiekvienam patiekalui pagardinti, tinkamas troškinimui ir kepimui.

Aliejus supilstytas į 0,5 litro tamsaus stiklo butelius arba į 5 litrų metalinius kanistrus.

Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje, saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių

Neturime

Kategorija:

Aprašymas

Maistinė vertė 100 ml
Energetinė vertė3449 kJ / 824 kcal
Riebalai91,6 g
Iš kurių:
Sočiųjų riebalų rūgščių13,4 g
Mononesočiųjų riebalų rūgščių72,3 g
Polinesočiųjų riebalų rūgščių5,9 g

Rūgštingumas: 0.1 – 0.2%

Graikai, italai ar ispanai šviežiai išspaustą aliejų ragauja įsipylę jo į lėkštutę, pasidažant su baltos duonos rieke, kartais pagardindami ir druska, o aliejaus somelje alyvuogių aliejų degustuoja, įsipylę į taurę vyno. Į vyno taurę įpylę 1–2 valgomuosius šaukštus aliejaus, stiklinę laikome ne už kojelės, o stiklinės dugną įsidėję į delną. Aliejui šiek tiek įšilus, jį pasukiojame taurėje ir, nenurijus gurkšnelio, įkvepiame oro aromatams atsiskleisti. Geras, tyras alyvuogių aliejus jį nurijus nepalieka riebumo įspūdžio – priešingai, burnoje palieka jame besislepiančius ryškius skonius.