Aprašymas
| Maistinė vertė 100 ml | |
|---|---|
| Energetinė vertė | 3449 kJ / 824 kcal |
| Riebalai | 91,6 g |
| Iš kurių: | |
| Sočiųjų riebalų rūgščių | 13,4 g |
| Mononesočiųjų riebalų rūgščių | 72,3 g |
| Polinesočiųjų riebalų rūgščių | 5,9 g |
Rūgštingumas: 0.24%
Tinka kepimui
Graikai, italai ar ispanai šviežiai išspaustą aliejų ragauja įsipylę jo į lėkštutę, pasidažant su baltos duonos rieke, kartais pagardindami ir druska, o aliejaus somelje alyvuogių aliejų degustuoja, įsipylę į taurę vyno. Į vyno taurę įpylę 1–2 valgomuosius šaukštus aliejaus, stiklinę laikome ne už kojelės, o stiklinės dugną įsidėję į delną. Aliejui šiek tiek įšilus, jį pasukiojame taurėje ir, nenurijus gurkšnelio, įkvepiame oro aromatams atsiskleisti. Geras, tyras alyvuogių aliejus jį nurijus nepalieka riebumo įspūdžio – priešingai, burnoje palieka jame besislepiančius ryškius skonius.


















