Alyvuogių aliejus Nomia (3 litrai)

54.90 

Šviežias – šio sezono (2023-11) derliaus!

Nomia Estates alyvuogių aliejus atstovauja autentiškam Graikijos Kalamatos regiono aliejaus skoniui ir kokybei. Įsimintinas Nomia Estates aliejaus pakuotės dizainas pasižymi subtilia elegancija, o tai byloja apie dėmesį kiekvienam žingsniui nuo alyvuogių surinkimo iki aliejaus pateikimo vartotojui.

Skonio ypatybės. Pirmo spaudimo tyras Nomia ne tik garsėja savo truputį karčiu ir pikantišku prieskoniu, bet taip pat gražia žalia spalva, o gaivus žolių kvapas suteikia jam būdingą natūralumo žymę. Juk kiekviena alyvuogė švelniai nuimama rankomis ir tą pačią dieną šaltai spaudžiama, kad išlaikytų savo skonį ir kokybę.

 

Kategorija:

Aprašymas

Maistinė vertė 100 ml
Energetinė vertė3449 kJ / 824 kcal
Riebalai91,6 g
Iš kurių:
Sočiųjų riebalų rūgščių13,4 g
Mononesočiųjų riebalų rūgščių72,3 g
Polinesočiųjų riebalų rūgščių5,9 g

Rūgštingumas: 0.3 %

Graikai, italai ar ispanai šviežiai išspaustą aliejų ragauja įsipylę jo į lėkštutę, pasidažant su baltos duonos rieke, kartais pagardindami ir druska, o aliejaus somelje alyvuogių aliejų degustuoja, įsipylę į taurę vyno. Į vyno taurę įpylę 1–2 valgomuosius šaukštus aliejaus, stiklinę laikome ne už kojelės, o stiklinės dugną įsidėję į delną. Aliejui šiek tiek įšilus, jį pasukiojame taurėje ir, nenurijus gurkšnelio, įkvepiame oro aromatams atsiskleisti. Geras, tyras alyvuogių aliejus jį nurijus nepalieka riebumo įspūdžio – priešingai, burnoje palieka jame besislepiančius ryškius skonius.

Norint gauti Nomia alyvuogių aliejų, naudojamas tik tradicinis rankų darbas – alyvuogės renkamos į tinklus, kurie ištiesiami taip, kad neliestų žemės. Tuomet šviežiai surinktos alyvuogės nedelsiant vežamos ir  apdorojamos moderniomis mašinomis, naudojant šaltą dviejų fazių ekstrakciją, centrifuguojant. Šis procesas užtikrina aukščiausią kokybę, išlaikant turtingas maistines savybes. Supiltas į didelius konteinerius, aliejus išlaiko visas savo savybes, kaip ir spaudimo metu.

Išpilstymas. Į pardavimui skirtus nerūdijančio plieno kanistrus ar tamsius butelius aliejus išpilstomas specialiose patalpose. Aliejus išpilstomas toks, koks išgautas iš ką tik nuskintų alyvuogių – grynas, nefiltruotas, nemaišytas, neoksidavęsis. (Dėl to kartais ant bakelio dugno gali nusėsti truputis natūralių nuosėdų).

Išpilstytas aliejus iš Mani pusiasalio po trumpos kelionės atkeliauja tiesiai pas mus be jokių tarpininkų ir sandėlių.

Vartojimas. Šis aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus tinka visiems virtuvėms patiekalams – nuo salotų iki troškintų daržovių ar keptos žuvies. Svarbu prisiminti, kad aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus puikiai tinka kepimui, nes jo degimo temperatūra yra aukšta.

Laikymas. Išpilstytas tamsiuose stikliniuose buteliuose arba metaliniuose kanistruose, aliejus turi būti laikomas sausoje, vėsioje vietoje, apsaugotas nuo tiesioginių saulės spindulių, kad išlaikytų savo šviežumą.

Aliejus, kuris sujungia. Rūpestingai išgautas unikalus aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus tiesiog kviečia artimuosius ir draugus susiburti prie stalo. Nuostabu, kad galime mėgautis šiuo žaliuoju auksu! Tiesiog kaip graikai įsipilkime aliejaus į lėkštutę, dažykime su balta duona ir ragaukime, tuo metu laukdami pagrindinių patiekalų.

Skanaus!

Jums taip pat gali patikti…