Alyvuogių aliejus Psaltiras (5 litrai)

78.50 

2024/2025 metų derlius

Psaltiras alyvuogių aliejus – tiesiai iš šeimos ūkio Kalamatoje, Graikijoje.
Šis alyvuogių aliejus spaudžiamas iš ekologiškai auginamų alyvuogių, kurios subręsta Psaltiras šeimos valdose – kalnų šlaituose, kur žemė derlinga, oras sausas, o saulė nešykšti. Kalamatos regionas visame pasaulyje vertinamas dėl unikalios dirvos, klimato ir vietinės alyvuogių veislės, kuri dovanoja intensyvų, išraiškingą aliejų.

Kalnuose augančios alyvuogės suteikia aliejui išskirtinį žolinių natų ir subtilaus vaisiškumo derinį. Skonis – sodrus, šiek tiek kartus, švelniai aitrokas – tai ženklas, kad aliejuje gausu natūralių polifenolių, vertingų antioksidantų, saugančių sveikatą.

Spalva – sodriai žalsva, kvapas – tarsi ką tik nupjauta žolė. Autentiškas, gyvas, šviežias.

Aprašymas

Maistinė vertė 100 ml
Energetinė vertė3449 kJ / 824 kcal
Riebalai91,6 g
Iš kurių:
Sočiųjų riebalų rūgščių13,4 g
Mononesočiųjų riebalų rūgščių72,3 g
Polinesočiųjų riebalų rūgščių5,9 g

Rūgštingumas: 0.24%

Tinka kepimui

Graikai, italai ar ispanai šviežiai išspaustą aliejų ragauja įsipylę jo į lėkštutę, pasidažant su baltos duonos rieke, kartais pagardindami ir druska, o aliejaus somelje alyvuogių aliejų degustuoja, įsipylę į taurę vyno. Į vyno taurę įpylę 1–2 valgomuosius šaukštus aliejaus, stiklinę laikome ne už kojelės, o stiklinės dugną įsidėję į delną. Aliejui šiek tiek įšilus, jį pasukiojame taurėje ir, nenurijus gurkšnelio, įkvepiame oro aromatams atsiskleisti. Geras, tyras alyvuogių aliejus jį nurijus nepalieka riebumo įspūdžio – priešingai, burnoje palieka jame besislepiančius ryškius skonius.

Kaip gaminamas

Alyvuogės skinamos rankomis, naudojant švelnius rankinius įrankius – nekratant ir nežalojant vaisių. Per kelias valandas nuo skynimo jos spaudžiamos mechaniniu, šalto spaudimo būdu.
Jokio maišymo, filtravimo ar oksidacijos – šis aliejus nepereina papildomų gamybos etapų, kurie įprasti masinėje produkcijoje.
Iškart po spaudimo jis supilstomas į sandarias talpas, kad išlaikytų savo šviežumą ir gyvybę.

Psaltiras aliejus atkeliauja tiesiai iš ūkio – be sandėlių, be tarpininkų.

Vartojimas

Šis alyvuogių aliejus puikiai dera tiek prie šviežių daržovių, salotų, tiek prie troškinių, keptos žuvies ar net duonos. Tinka ir kepimui – jo natūrali sudėtis ir aukšta dūmų temperatūra leidžia naudoti jį plačiai virtuvėje.

Pakuotė ir laikymas

Aliejus supilstytas į 0,5 l tamsaus stiklo butelius arba 5 l metalinius kanistrus – kad apsaugotų jį nuo šviesos ir oro poveikio.
Laikykite vėsioje, sausoje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių – taip jis išlaikys savo savybes nuo pirmo iki paskutinio lašo.

Papildoma informacija

Kategorija

Intensyvumas

Alyvuogių rūšis

Kilmės šalis

Gamintojas