Akcija!

Alyvuogių aliejus ūkininkų (5 litrai)

Original price was: 79.90 €.Current price is: 77.90 €.

Šviežias – šio sezono (2023-11) derliaus!

Pirmo spaudimo ypač tyras (ang. Extra virgin) alyvuogių aliejus iš Graikijos Kalamata regiono, kuris žinomas pasaulyje ypač kokybišku alyvuogių aliejumi.

Aliejus išgaunamas iš Stoupa apylinkės alyvmedžių, augančių Viduržemio jūros pakrantėje. Prie jūros, žemesnėje vietoje augančios alyvuogės pasižymi švelnesniu skoniu, nei augančios kalnuose. Alyvuogių aliejus mechaniškai spaudžiamas iš ką tik nuskintų alyvuogių ir tiesiai išpilstomas į metalines talpas, todėl turi minimalų sąlytį su oru, nemaišytas su kitais aliejais, yra tyras ir šviežias.

Pirmo šalto spaudimo tyras Kalamata ūkių alyvuogių aliejus yra:

  • švelnesnio, bet sodraus skonio. Šis aliejus rekomenduojamas tiems, kuriems kartais aliejus yra per aitrus. Aitrumas rodo, kad aliejuje yra ypač daug sveikatai naudingų polifenolių, kurie turi antioksidacinių savybių, tačiau yra žmonių, kurie nori mažiau aitraus aliejaus;
  • tirštas, klampus, žalsvos spalvos, aromatingas, malonaus šviežiai nupjautos žolės kvapo.
Kategorija:

Aprašymas

Maistinė vertė 100 ml
Energetinė vertė3449 kJ / 824 kcal
Riebalai91,6 g
Iš kurių:
Sočiųjų riebalų rūgščių13,6 g
Mononesočiųjų riebalų rūgščių71,7 g
Polinesočiųjų riebalų rūgščių6,3 g

Rūgštingumas: 0.29%

Graikai, italai ar ispanai šviežiai išspaustą aliejų ragauja įsipylę jo į lėkštutę, pasidažant su baltos duonos rieke, kartais pagardindami ir druska, o aliejaus somelje alyvuogių aliejų degustuoja, įsipylę į taurę vyno. Į vyno taurę įpylę 1–2 valgomuosius šaukštus aliejaus, stiklinę laikome ne už kojelės, o stiklinės dugną įsidėję į delną. Aliejui šiek tiek įšilus, jį pasukiojame taurėje ir, nenurijus gurkšnelio, įkvepiame oro aromatams atsiskleisti. Geras, tyras alyvuogių aliejus jį nurijus nepalieka riebumo įspūdžio – priešingai, burnoje palieka jame besislepiančius ryškius skonius.

Šis alyvuogių aliejus gali būti naudojamas kiekvienam patiekalui pagardinti, tinkamas troškinimui ir kepimui.

Aliejus supilstytas į 5 litrų metalinius kanistrus. (Patogu kasdieną naudoti, perpylus į metalinius ąsotėlius ar tamsaus stiklo butelius).

Aliejų laikyti vėsioje ir sausoje vietoje, saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.

Jums taip pat gali patikti…