Aprašymas
Maistinė vertė 100 ml | |
---|---|
Energetinė vertė | 3449 kJ / 824 kcal |
Riebalai | 91,6 g |
Iš kurių: | |
Sočiųjų riebalų rūgščių | 13,4 g |
Mononesočiųjų riebalų rūgščių | 72,3 g |
Polinesočiųjų riebalų rūgščių | 5,9 g |
Rūgštingumas: 0.3 %
Graikai, italai ar ispanai šviežiai išspaustą aliejų ragauja įsipylę jo į lėkštutę, pasidažant su baltos duonos rieke, kartais pagardindami ir druska, o aliejaus somelje alyvuogių aliejų degustuoja, įsipylę į taurę vyno. Į vyno taurę įpylę 1–2 valgomuosius šaukštus aliejaus, stiklinę laikome ne už kojelės, o stiklinės dugną įsidėję į delną. Aliejui šiek tiek įšilus, jį pasukiojame taurėje ir, nenurijus gurkšnelio, įkvepiame oro aromatams atsiskleisti. Geras, tyras alyvuogių aliejus jį nurijus nepalieka riebumo įspūdžio – priešingai, burnoje palieka jame besislepiančius ryškius skonius.
Norint gauti Nomia alyvuogių aliejų, naudojamas tik tradicinis rankų darbas – alyvuogės renkamos į tinklus, kurie ištiesiami taip, kad neliestų žemės. Tuomet šviežiai surinktos alyvuogės nedelsiant vežamos ir apdorojamos moderniomis mašinomis, naudojant šaltą dviejų fazių ekstrakciją, centrifuguojant. Šis procesas užtikrina aukščiausią kokybę, išlaikant turtingas maistines savybes. Supiltas į didelius konteinerius, aliejus išlaiko visas savo savybes, kaip ir spaudimo metu.
Išpilstymas. Į pardavimui skirtus nerūdijančio plieno kanistrus ar tamsius butelius aliejus išpilstomas specialiose patalpose. Aliejus išpilstomas toks, koks išgautas iš ką tik nuskintų alyvuogių – grynas, nefiltruotas, nemaišytas, neoksidavęsis. (Dėl to kartais ant bakelio dugno gali nusėsti truputis natūralių nuosėdų).
Išpilstytas aliejus iš Mani pusiasalio po trumpos kelionės atkeliauja tiesiai pas mus be jokių tarpininkų ir sandėlių.
Vartojimas. Šis aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus tinka visiems virtuvėms patiekalams – nuo salotų iki troškintų daržovių ar keptos žuvies. Svarbu prisiminti, kad aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus puikiai tinka kepimui, nes jo degimo temperatūra yra aukšta.
Laikymas. Išpilstytas tamsiuose stikliniuose buteliuose arba metaliniuose kanistruose, aliejus turi būti laikomas sausoje, vėsioje vietoje, apsaugotas nuo tiesioginių saulės spindulių, kad išlaikytų savo šviežumą.
Aliejus, kuris sujungia. Rūpestingai išgautas unikalus aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus tiesiog kviečia artimuosius ir draugus susiburti prie stalo. Nuostabu, kad galime mėgautis šiuo žaliuoju auksu! Tiesiog kaip graikai įsipilkime aliejaus į lėkštutę, dažykime su balta duona ir ragaukime, tuo metu laukdami pagrindinių patiekalų.
Skanaus!