Aprašymas
Maistinė vertė 100 ml | |
---|---|
Energetinė vertė | 3449 kJ / 824 kcal |
Riebalai | 93,3 g |
Iš kurių: | |
Sočiųjų riebalų rūgščių | 13,4 g |
Mononesočiųjų riebalų rūgščių | 73,3 g |
Polinesočiųjų riebalų rūgščių | 6,6 g |
Rūgštingumas: 0.25 %
Polifenolių kiekis: 475 mg/Kg
Tinka kepimui.
Išpilstymas
Aliejus iš ką tik spaustų alyvuogių pilstomas specialiai tam skirtose patalpose – tiesiai į nerūdijančio plieno kanistrus ar tamsaus stiklo butelius. Tai grynas, šviežias, nefiltruotas ir nemaišytas alyvuogių aliejus – toks, koks išteka iš spaudimo presų, be jokio oksidacijos pėdsako.
Dėl savo natūralumo jis gali palikti šiek tiek nuosėdų indo dugne – tai kokybės, o ne trūkumo ženklas.
Aliejus atkeliauja tiesiai iš Peloponeso pusiasalio – be tarpininkų, be sandėlių. Tiesiai iš rankų, kurios jį gamino – į rankas, kurios jį vertina.
Vartojimas
Šis aukščiausios rūšies alyvuogių aliejus tinka beveik viskam – nuo šviežių salotų iki troškintų daržovių, nuo keptos žuvies iki lengvai apskrudusių brusketų.
Nepaisant gajaus mito, aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus puikiai tinka ir kepimui – jo degimo temperatūra yra pakankamai aukšta, tad skonis ir vertingosios savybės išlieka.
Laikymas
Kad išlaikytų savo šviežumą, aliejus supilstytas į tamsius stiklinius butelius ar metalinius kanistrus. Laikykite jį vėsioje, sausoje vietoje, atokiau nuo tiesioginės saulės šviesos – taip jis išlaikys visas savo savybes iki paskutinio lašo.
Aliejus, kuris sujungia
Tai daugiau nei aliejus – tai kvietimas susiburti. Šis šviežias, rankomis išgautas „žaliasis auksas“ kviečia prie stalo: dalintis maistu, pokalbiais ir buvimu drauge.
Tarsi graikų tradicijoje – įsipilkime šiek tiek į lėkštutę, dažykime šviežią baltą duoną ir ragaukime laukdami pagrindinio patiekalo.
Skanaus!