Alyvuogių aliejus Phileos (500 ml)

14.90 

Phileos alyvuogių aliejus – tiesiai iš istorinės Spartos regiono, Peloponeso pusiasalio Graikijoje. Šis aliejus šiemet pelnė aukso medalį dėl savo aukštos kokybės ir skonio. Išbandykite šį ypatingą aliejų!

Skonio ypatybės. Phileos tyras pirmo spaudimo aliejus garsėja savo kartoku ir pikantišku prieskoniu, jis yra žalsvos spalvos su stipriu šviežios žolės kvapu. Šios ypatybės rodo jo natūralumą, aukštą polifenolių kiekį ir kokybę.

Aprašymas

Maistinė vertė 100 ml
Energetinė vertė 3449 kJ / 824 kcal
Riebalai 93,3 g
Iš kurių:
Sočiųjų riebalų rūgščių 13,4 g
Mononesočiųjų riebalų rūgščių 73,3 g
Polinesočiųjų riebalų rūgščių 6,6 g

Rūgštingumas: 0.25 %

Polifenolių kiekis: 475 mg/Kg

Tinka kepimui.

Išpilstymas

Aliejus iš ką tik spaustų alyvuogių pilstomas specialiai tam skirtose patalpose – tiesiai į nerūdijančio plieno kanistrus ar tamsaus stiklo butelius. Tai grynas, šviežias, nefiltruotas ir nemaišytas alyvuogių aliejus – toks, koks išteka iš spaudimo presų, be jokio oksidacijos pėdsako.
Dėl savo natūralumo jis gali palikti šiek tiek nuosėdų indo dugne – tai kokybės, o ne trūkumo ženklas.

Aliejus atkeliauja tiesiai iš Peloponeso pusiasalio – be tarpininkų, be sandėlių. Tiesiai iš rankų, kurios jį gamino – į rankas, kurios jį vertina.

Vartojimas

Šis aukščiausios rūšies alyvuogių aliejus tinka beveik viskam – nuo šviežių salotų iki troškintų daržovių, nuo keptos žuvies iki lengvai apskrudusių brusketų.
Nepaisant gajaus mito, aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus puikiai tinka ir kepimui – jo degimo temperatūra yra pakankamai aukšta, tad skonis ir vertingosios savybės išlieka.

Laikymas

Kad išlaikytų savo šviežumą, aliejus supilstytas į tamsius stiklinius butelius ar metalinius kanistrus. Laikykite jį vėsioje, sausoje vietoje, atokiau nuo tiesioginės saulės šviesos – taip jis išlaikys visas savo savybes iki paskutinio lašo.

Aliejus, kuris sujungia

Tai daugiau nei aliejus – tai kvietimas susiburti. Šis šviežias, rankomis išgautas „žaliasis auksas“ kviečia prie stalo: dalintis maistu, pokalbiais ir buvimu drauge.
Tarsi graikų tradicijoje – įsipilkime šiek tiek į lėkštutę, dažykime šviežią baltą duoną ir ragaukime laukdami pagrindinio patiekalo.

Skanaus!

Papildoma informacija

Kategorija

Intensyvumas

Alyvuogių rūšis

Kilmės šalis

Gamintojas