Aprašymas
Maistinė vertė 100 ml | |
---|---|
Energetinė vertė | 3449 kJ / 824 kcal |
Riebalai | 91,6 g |
Iš kurių: | |
Sočiųjų riebalų rūgščių | 13,6 g |
Mononesočiųjų riebalų rūgščių | 71,7 g |
Polinesočiųjų riebalų rūgščių | 6,3 g |
Rūgštingumas: 0.29%
Graikai, italai ar ispanai šviežiai išspaustą aliejų ragauja įsipylę jo į lėkštutę, pasidažant su baltos duonos rieke, kartais pagardindami ir druska, o aliejaus somelje alyvuogių aliejų degustuoja, įsipylę į taurę vyno. Į vyno taurę įpylę 1–2 valgomuosius šaukštus aliejaus, stiklinę laikome ne už kojelės, o stiklinės dugną įsidėję į delną. Aliejui šiek tiek įšilus, jį pasukiojame taurėje ir, nenurijus gurkšnelio, įkvepiame oro aromatams atsiskleisti. Geras, tyras alyvuogių aliejus jį nurijus nepalieka riebumo įspūdžio – priešingai, burnoje palieka jame besislepiančius ryškius skonius.
Šis alyvuogių aliejus gali būti naudojamas kiekvienam patiekalui pagardinti, tinkamas troškinimui ir kepimui.
Aliejus supilstytas į 3 litrų metalinius kanistrus. (Patogu kasdieną naudoti, perpylus į metalinius ąsotėlius ar tamsaus stiklo butelius).
Aliejų laikyti vėsioje ir sausoje vietoje, saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.