Alyvuogių aliejus Psaltiras (3 litrai)

53.90 

Psaltiras alyvuogių aliejus yra tiesiai iš Psaltiras šeimos valdomo ekologiško alyvmedžių ūkio, esančio Graikijos Kalamata regione. Pasaulyje yra žinoma aukšta Kalamata alyvuogių aliejaus kokybė dėl auginamų alyvuogių rūšies, dirvožemio ir klimato sąlygų. Psaltiras alyvmedžių ūkis driekiasi kalnuose, dėl to alyvuogių aliejus įgyja ypatingų savybių: aliejui būdingi stiprūs žoliniai ir lengvai vaisiniai aromatai bei išskirtinė skonio ir kvapo pusiausvyra. Pirmo spaudimo tyras Psaltiras alyvuogių aliejus yra:

  • kartoko skonio, pikantiškas. Kartumas, aitrumas yra vienas svarbiausių gero aliejaus požymių. Tai reiškia, kad jame yra ypač daug sveikatai naudingų polifenolių, kurie turi antioksidacinių savybių;
  • žalsvos spalvos, malonaus šviežiai nupjautos žolės kvapo – tai rodo jo natūralumą ir šviežumą.

Alyvuogės nuimamos rankiniais įrankiais, tą pačią dieną mechaniškai spaudžiamos šalto spaudimo būdu. Gautas aliejus iš karto išpilstomas į talpas, todėl jis yra šviežias, tyras, nemaišytas ir neoksidavęsis, jį perpilstant kelis kartus, kas būdinga didesnės apimties gamyboje. Aliejus atvežtas tiesiai iš Psaltiras ūkio, Graikijos.

Šis alyvuogių aliejus gali būti naudojamas kiekvienam patiekalui pagardinti, tinkamas troškinimui ir kepimui.

Aliejus supilstytas į 0,5 litro tamsaus stiklo butelius arba į 3 ir 5 litrų metalinius kanistrus.

Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje, saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.

Liko 5

Kategorija:

Aprašymas

Maistinė vertė 100 ml
Energetinė vertė3449 kJ / 824 kcal
Riebalai91,6 g
Iš kurių:
Sočiųjų riebalų rūgščių13,4 g
Mononesočiųjų riebalų rūgščių72,3 g
Polinesočiųjų riebalų rūgščių5,9 g

Rūgštingumas: 0.4%

Graikai, italai ar ispanai šviežiai išspaustą aliejų ragauja įsipylę jo į lėkštutę, pasidažant su baltos duonos rieke, kartais pagardindami ir druska, o aliejaus somelje alyvuogių aliejų degustuoja, įsipylę į taurę vyno. Į vyno taurę įpylę 1–2 valgomuosius šaukštus aliejaus, stiklinę laikome ne už kojelės, o stiklinės dugną įsidėję į delną. Aliejui šiek tiek įšilus, jį pasukiojame taurėje ir, nenurijus gurkšnelio, įkvepiame oro aromatams atsiskleisti. Geras, tyras alyvuogių aliejus jį nurijus nepalieka riebumo įspūdžio – priešingai, burnoje palieka jame besislepiančius ryškius skonius.